Megafon er et gatemagasin som selges av vanskeligstilte mennesker. Selgerne kjøper bladet for kr. 50,- og selger det videre for kr. 100,-. Mellomlegget beholder selgeren som lønn.

Megafon ønsker på denne måten å gi medmennesker en mulighet til å skaffe seg en inntekt på en verdig måte. En måte som bidrar til å øke selvbildet, og som gjør at de kan føle seg som en del av noe større. Ved å kjøpe dette magasinet støtter du dette arbeidet.

Gatemote

20 05 2011

Med sine karakteristiske hvite krøller og rak rygg, vil Iben Bergstrøm (21) gå våren i møte med masse farger, geishainspirerte platåsko og den perfekte trenchcoaten med metallnagler.

– JEG HAR ALLTID kledd meg spesielt så det ville vært helt unaturlig for meg å ta på en enkel svart kjole. Jeg er helt avhengig av crazy detaljer og tilbehør! Akkurat nå har jeg dilla på store fjærøredobber og metallringer på de øverste fingerleddene.

 Klær og styling er Ibens største lidenskap, og dette reflekteres i det meste hun gjør.

 – Jeg studerer markedskommunikasjon, driver en moteblogg (www.despitecolor.blogspot.com) og jobber som stylist. Men er det noe jeg virkelig drømmer om er å samarbeide med stylist Nicola Formichetti eller få arbeidet mitt vist i V Magazine eller i-D.

 

IBEN BESKRIVER stilen sin som en fargesprakende kombinasjon av 70-og 80-tallet, men med innslag av moderne trender og third hand (second hand-plagg som hun redesigner).

 – Jeg er i tillegg veldig glad i avantgarde og kan sikle i timevis over dyriske plagg og tilbehør på eBay. Jeg prøver å lete etter substitutter i butikkene her i Bergen. Det er ikke alltid like lett, så det ender ofte opp med at jeg lager det selv.

 Et eksempel er Ibens rosa blazer. Her har hun limt på Michael Jackson-inspirerte skulderputer dekket av svarte paljetter.

 –Jeg er så glad i denne jakken! Den får mange hyggelige kommentarer og vekker litt oppsikt. Selv om skulderputene bare er limt på, har de overraskende nok aldri falt av, selv etter netter på byen.

 Man skulle tro at Ibens garderobe bugnet over av klær. Slik er det ikke. Når man deler klesskap med kjæresten, blir man nødt til å prioritere.

 – Vi har ufattelig lite skapplass! Men hovedgrunnen til at jeg har så få klær, er at jeg er kresen. Hvis ikke plagget er akkurat slik jeg vil ha det, kjøper jeg det ikke. Også har jeg en gylden regel som sier at hvis jeg ikke har brukt noe på et halvt år, så gir jeg det til Fretex.

 De fleste har vel opplevd at dagen blir ødelagt når du tar på deg noe du ikke føler deg vel i. Det er mye bedre å kvitte seg med plagget, og la noen andre få gleden av det.

Iben kler seg i hovedsak etter sin egen oppfatning av hva som er kult, og synes det er spennende å leke seg med det androgyne og bisarre.

 

– GRACE JONES er råkul! Men jeg henter også inspirasjon fra andre bloggere som engelske «Jean Greige» eller amerikanske «Five Inch and Up», i tillegg til klassiske stilikoner som Audrey Hepburn og Brigitte Bardot. Selv om jeg nok aldri kommer til å se ut som dem, synes jeg de er utrolig vakre kvinner med en særegen stil.

 Nettopp dette med å finne sin egen særegne stil synes Iben er viktig.

 – Jeg synes motebildet i Bergen er alt for monotont. Det hadde vært gøy å se mer individualitet og mennesker som er sikre på klesstilen sin. Man må rett og slett bry seg litt mindre om hva andre folk mener.

MAREN S. MOSAKER FOTO: STINE FANTOFT BERG
Megafon  Sverresgate 3 5010 Bergen Tlf. 92 83 24 45  E-post: redaksjonen@megafon.no og utsalg@megafon.no